Nieuw!
7 dagen
Fietsvakanties
Fietsvakanties

Duitse Oostzee & Lüneburger Heide

Puur genieten tijdens fietstochten door ongerepte natuur en Hanzesteden.

t/m
Duitse Oostzee & Lüneburger Heide
Duitse Oostzee & Lüneburger Heide
Duitse Oostzee & Lüneburger Heide
Duitse Oostzee & Lüneburger Heide
Duitse Oostzee & Lüneburger Heide
Duitse Oostzee & Lüneburger Heide

Dag 1

Tielt – Wismar.

Vertrek om 6u30 vanuit Tielt. Via het Duitse snelwegennet rijden we naar Wismar. Deze haven- en handelsstad ligt direct aan de Oostzee en staat sinds 2002 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Onderweg vrij middagmaal. Intrek in hotel Park Inn. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Boltenhagen – Lübeck (ca. 65 km fietsen).

Na het ontbijt brengt de autocar ons in de nabijheid van het voormalige vissersdorp Boltenhagen. Van hieruit starten we bijna meteen op de Ostseeradweg. Dit fietspad volgt zoveel mogelijk de kust, maar af en toe trekken we kort het binnenland in. We fietsen doorheen de unieke fauna en flora van het natuurreservaat Brooker Wald en bereiken zo Priwall. Hier nemen we het veerpont naar Travemünde. In dit leuke stadje geniet je van een prachtig zicht op de zee en een aangenaam terrasje langs de haven. Vrij middagmaal. We trappen nog een 20 km verder tot in Lübeck, de Koningin van de Hanze en deel uitmakend van het Unesco Werelderfgoed. We fietsen de binnenstad in via de oude Holstenpoort, al meer dan 500 jaar hét symbool van de stad. Na het bezoek terug naar Wismar per autocar. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Schwerin en Schweriner Seen - Wismar (ca. 70 km fietsen).

Vandaag trekken we een dag het binnenland in. Na het ontbijt zet de autocar koers richting het zuiden. We fietsen doorheen het uitgestrekte merengebied rondom Schwerin, een stad die haast letterlijk tussen en in het water ligt, want zeven meren omzomen deze mooie Hanzestad. Het parcours is zachtgolvend tot vlak. Via de boorden van de Schweriner See komen we, na ongeveer 25 km, in Schwerin aan, waar we een verkenningsronde maken. De statige panden, vakwerkhuizen en het immense sprookjeskasteel zullen je zeker verrassen. Vrij middagmaal. ’s Namiddags fietsen we doorheen een rustig en mooi moerasgebied en zijn we bijna voortdurend omgeven door uitzichten op de oevers van de opeenvolgende watermassa’s. Deze leuke dag eindigt aan het hotel in Wismar, maar wie dit wenst kan onderweg de autocar nemen om de laatste kilometers af te leggen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Wismar – Bad Doberan (ca. 50 km fietsen).

Na het ontbijt vertrekken we per fiets aan het hotel en volgen opnieuw de Ostseeradweg. We fietsen  noordoostwaarts en passeren het eiland Poel, een paradijs voor vogels en plantengroei. Tijdens deze tocht maken we kennis met het typische Boddenlandschap van zandbanken, landtongen, lagunes, riet en duinen. Vrij middagmaal in Ostseebad Rerik met haar pittoreske vissershaven vol schattige witte huizen met knalrode daken. ’s Namiddags fietsen we naar Kühlungsborn waar de zeepromenade de nostalgie en grandeur van de 19de eeuw uitstraalt. Na een verkwikkende pauze gaat het verder naar Heiligendamm, de oudste zeebadplaats van Duitsland. We ronden de rit af in het sfeervolle kuuroord Bad Doberan, waar het immens grote klooster onmiddellijk in het oog springt. Van hieruit per autocar terug naar Wismar. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Lüneburg – Amelinghausen (ca. 50 km fietsen) – Visselhövede.

We nemen rustig de tijd voor het ontbijt om daarna de Oostzee achter ons te laten. Via de snelwegen zuidwaarts tot in Lüneburg.  Deze meer dan 1.000 jaar oude stad, met haar typische gebouwen in rode baksteen en een frivool stadsleven,  is een van de meest fascinerende plaatsen in Noord-Duitsland. Vrij middagmaal. Daarna is het tijd voor de volgende etappe van deze schitterende fietsvakantie. We fietsen doorheen het lichtgolvende heidegebied naar Salzhausen en verder naar Amelinghausen. De arme zandgrond van de Lüneburger Heide met karakteristieke jeneverbesstruiken en kuddes Heidschnuckenschapen is een geliefkoosd fietsgebied. Ondertussen staat de teller van onze fietscomputer op ca. 50 km. Na het inladen van de fietsen, zoeken we in Visselhövede het hotel Jeddinger Hof op. Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 6

Radlerparadies Verden (ca. 60 km fietsen).

Onze verblijfplaats ligt in de Landkreis Verden, een streek die zich als “Radlerparadies” afficheert vanwege de ongerepte natuur en de talrijke fietspaden. Vanuit ons hotel fietsen we over zachtgolvende wegen richting Verden doorheen bossen, veengebieden en heidevlaktes. Dit leuke en levendige stadje ligt aan de monding van de Aller in de Weser en is ook bekend als ruitersportcentrum. Vrij middagmaal. Van hieruit volgen we een tijdje de Allerradweg, een minder bekende route maar beslist de moeite waard. We fietsen op het jaagpad doorheen een idyllisch landschap van akkers, weiden, molens en kastelen. Het wordt alvast een afwisselende en best aangename dag op de fiets. Met de autocar terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Visselhövede – Tielt.

Na een laatste lekker ontbijt wordt het helaas tijd om de terugweg naar Tielt aan te vangen. Tijdens de rit over Duitse en Nederlandse snelwegen kan er heel wat nagepraat worden. Alle anekdotes, leuke momenten en treffende herinneringen aan deze onvergetelijke fietsvakantie passeren ongetwijfeld de revue. Vrij middagmaal onderweg. Thuiskomst in Tielt omstreeks 19u.

Prijs per persoon
€ 1.098
in een 2p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 6 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Inbegrepen

Gebruik veerponten

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotels***

Tijdens de reis opteren we voor 2 verblijfshotels om van hieruit de mooiste fietstochten in de omgeving te maken. Alle hotels zijn uitgerust met het comfort dat je anno 2021 als toerist mag verwachten. Kamers met bad of douche, toilet, tv, wifi,… De avondmalen bestaan telkens uit 3 gangen. ’s Morgens voorzien we een uitgebreid buffet om je de nodige vitaminen voor elke fietstocht te laten opdoen. In elk hotel mogelijkheid tot opladen van elektrische fietsen.

Munt

Euro

Moeilijkheidsgraad 1.5

De fietstochten vergen toch enig trapvermogen en ervaring vanwege de afstand, het soms golvende terrein en de wind die af en toe zorgt voor de nodige verfrissing. Onderweg zijn er ook enkele kortere hellingen te overwinnen. De gebruikte wegen zijn hoofdzakelijk verhard en eerder verkeersarm. Af en toe kan er ook een grind- of aardestrook voorkomen. Een degelijke stadsfiets met de nodige versnellingen of een e-bike zorgen ervoor dat je deze fietsvakantie bijna moeiteloos kan afwerken. Fietsen met smallere banden zijn af te raden.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.