Nieuw!
Citytrips

Vliegcitytrip Kopenhagen

Tijdens deze bruisende citytrip steken we ook de Zweedse grens over.

t/m

Deze citytrip vol afwisseling leidt ons met het vliegtuig naar Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken heeft zijn reputatie van designstad, groene stad en shoppingparadijs niet gestolen. Tijdens deze vierdaagse verkennen we onze bestemming vooral wandelend. Kopenhagen is de stad van de zeemeermin, Carlsberg, smorrebrod, hippies, kunst, Borgen,… Maar er is meer: we gaan ook naar Malmö. Na de bekende brug richting de Zweedse havenstad met het openbaar vervoer te hebben overgestoken, brengen we onze derde dag hoofdzakelijk door bij de ‘buren’.

Kopenhagen

Dag 1

Tielt – Brussel – Kopenhagen.

Vertrek in Tielt om 6u30. Onze vlucht is zo geboekt dat we rond de middag al kunnen inchecken in ons hotel, dat een prachtig uitzicht biedt over de haven van Kopenhagen. Vrije lunch. Zonder al te veel tijd te verliezen verkennen we het hart van de stad. Het vlakbij gelegen stadhuis en het astronomisch uurwerk vormen onze eerste halte. Daarna wandelen we door Stroget, de bekende winkelpromenade. Hierna steken we door via de bekende Nyhavn met haar kleurrijke koopmanshuizen en jachthaven. Bij terugkeer naar het hotel maken we nog een rustige wandeling en passeren we de Franciscanenmarkt en de Sint-Petruskerk om ons naar de Rundetarn te begeven. Een facultatief bezoek aan deze 36 meter hoge toren via één lang wentelend, hellend vlak en een observatorium is mogelijk. Hierna staat het kleurrijke decor van huizen in een wirwar van straatjes in de oude universiteitswijk Latinerkvarteret ons te wachten. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 2

Politiek en koninklijk Kopenhagen – Christianshavn – Tivoli.

Na het ontbijt zetten we onze ontdekkingstocht verder. Deze ochtend staat politiek en koninklijk Kopenhagen op het programma. We stappen onder meer richting Slotsholmen, waar het Deense parlement zich bevindt. Meer macht vinden we in Amalienborg, het politieke hart van Denemarken. We bezoeken het plein met vier kolossale panden uit de 18de eeuw, het koninklijk paleis en de regeringsgebouwen. Vlakbij ligt ook de Marlmorkirke met haar hoge koepel. Daarna wandelen we verder tot Kastellet, een vesting met een kazerne en een voormalig soldatenkwartier. Onderweg stoppen we bij de bekendste vrouw van de stad : de kleine zeemeermin. Na het vrije middagmaal maken we kennis met een compleet andere stad: Christianshavn. Dat is een wijk met contrasten, veel verzet en de komst van hippies en alterno’s : de vrijstaat Christiania was in de jaren 70 een feit. Vandaag is Christiania een leuke buurt met veel straatkunst, muziek en originele winkeltjes… Terugkeren naar het hotel doen we via de Frelserkirke en de beurs, waarvan de toren bestaat uit vier in elkaar gedraaide drakenstaarten. Vanavond kan je ook Tivoli bezoeken, wat beslist een hoogtepunt van deze trip wordt. Het pretpark, ook bekend van zijn tuinen, is het op een na oudste nog werkende ter wereld in zijn soort. Het lokt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 3

Malmö.

Liefhebbers van de tv-serie ‘The Bridge’ kennen vast en zeker de Oresundsbrug, een spectaculaire brug die de verbinding maakt tussen Kopenhagen en Malmö. Na het ontbijt in ons hotel maken we met bus of trein de reis naar Zweden. We worden er verwelkomd door de Turning Torso, een wolkenkrabber van 190 meter, uitgetekend door architect Calatrava. Vervolgens gaan we naar Lilla Torg, een gezellige en knusse buurt waar het bruist van de barretjes en restaurantjes. Ideaal voor onze vrije lunch. Malmö huisvest ook het Malmöhus, een van de oudst bewaard gebleven renaissancekastelen in de noordelijke regio’s. We wandelen ook door de prachtige kasteeltuin, Slottsparken. In de vooravond keren we dan terug via de brug naar Kopenhagen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Kopenhagen – Brussel – Tielt.

Aangezien we maar in de late namiddag in de luchthaven verwacht worden, kunnen we nog een mooi verlengstuk breien aan onze vierdaagse. We vertrekken aan het Centraal Station om via het Stedelijk Museum naar Frederiksberg Have te gaan, het mooiste stadspark van het land. Via de trendy wijk Vesterbro arriveren we weer in het centrum. Kort na het vrije middagmaal schepen we in voor een rondvaart in Kopenhagen. Alle bezienswaardigheden passeren nog eens de revue, maar dan vanop het water. Er rest nog wat tijd voor wat shopping of een terrasje vooraleer we naar de luchthaven worden gebracht. Aansluitend op de terugvlucht brengt De Meibloem-bus ons terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 780
op basis van een 2p. kamer
€ 148
toeslag 1p. kamer

VERBLIJFSFORMULE

Halfpension vanaf het avondmaal dag 1 t/m ontbijt dag 4, uitgezonderd het avondmaal dag 2.

INBEGREPEN

Bustransfer Tielt – Brussels Airport – Tielt / Vluchten Brussel – Kopenhagen – Brussel / transfers luchthaven Kopenhagen – hotel – luchthaven Kopenhagen / Kopenhagen – Malmö – Kopenhagen / rondvaart op de laatste dag / 3 overnachtingen kamer & ontbijt / 2 avondmalen / rondvaart / Nederlandstalige begeleiding vanuit België.

NIET INBEGREPEN

Middagmalen, tafeldranken (behalve de koffie bij het diner), avondmaal op dag 2, facultatieve bezoeken aan Rudetarn (richtprijs € 5,50) en Tivoli (richtprijs € 20).

HOTEL****

We verblijven in Copenhagen Island, een uitstekend 4-sterrenhotel gelegen in de hippe havenwijk, een hoogstandje van hedendaags Scandinavisch design. Panoramisch zicht vanuit het restaurant en de bar op de haven. Gratis wifi.

MUNT

DKK en SEK (betaal- en kredietkaarten worden overal vlot aanvaard)