3 dagen
Citytrips

Londen & Greenwich

London is always a great idea!

t/m

Londen is een bruisende stad waar de grootse Britse geschiedenis overal opduikt. Tijdens deze 3-daagse brengen we je een boeiend programma: de belangrijkste highlights van deze wereldstad zal je met eigen ogen kunnen bewonderen. Letterlijk hoogtepunt is het bezoek aan the Shard, het hoogste gebouw van West-Europa. In 2021 werd – ter ere van Princess Diana haar 60ste verjaardag – een standbeeld onthuld aan haar vroegere woonplaats Kensington Palace. Een bezoek aan dit paleis mag niet ontbreken. We voorzien ook voldoende vrije tijd om te shoppen en de sfeer van de stad op te snuiven.

Londen
Londen
Londen
Londen
Londen
Londen
Londen
Londen

Dag 1

Tielt – Greenwich - Londen.

Vertrek om 6u30. Overtocht per shuttle. We rijden naar Greenwich en maken er een verkennende wandeling. Bezienswaardigheden als het zeilschip Cutty Sark, Queen’s House, Old Royal Naval College en Maritime Museum passeren daarbij de revue. Aan The Old Royal Naval College houden we even halt, want hier is een prachtig staaltje kunst te bewonderen: The Painted Hall van Sir James Thornhill. Daarna nemen we de boot naar Londen City, varen over de kronkelende Thames onder Tower Bridge door en zo verder naar het centrum van Londen. Ter hoogte van Westminster Bridge start onze wandeling langs het parlement met de Big Ben, Westminster Abbey en de ambtswoning van de Prime Minister in Downing Street nr. 10. Verder via the Horse Guards naar een van de bekendste pleinen van Londen: Trafalgar Square. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Londen.

Na het ontbijt stappen we de bus op voor een stadstoertje dat ons tot bij St. Paul’s Cathedral (geen binnenbezoek) leidt. We wandelen via de Millennium Bridge, Tate Modern, The Globe, Borough Market naar The Shard. Dit gebouw is met zijn 310 m het hoogste gebouw in West-Europa! We begeven ons naar het uitkijkplatform en genieten van een schitterend 360-gradenzicht over Londen. Na het vrij middagmaal bezoek aan Kensington Palace. Deze koninklijke residentie was de vroegere verblijfplaats van de betreurde Princess Diana. Nu wonen er o.a. William en Kate. Na het bezoek gaan we naar het bekende warenhuis Harrods en na een uurtje exclusieve shopping rijden we naar de omgeving van Covent Garden voor het vrij avondmaal.

Dag 3

Londen - Tielt.

Deze voormiddag snuiven we de alternatieve sfeer op van de bekende straatmarkt Camden Market. Daarna is het niet ver rijden naar het British Museum, een van de grootste musea ter wereld! Met name de afdelingen over de oudheid, de verzameling Egyptische mummies en sarcofagen, de schat van Sutton Hoo en de Elgin Marbles van het Parthenon genieten bij velen de voorkeur. Na dit bezoek wandelen we naar Covent Garden voor wat vrije tijd op deze gezellige markt met straatanimatie. Vrij middagmaal. In de namiddag keren we opnieuw met de shuttle huiswaarts. Thuiskomst omstreeks 22u30.

Prijs per persoon
€ 458
in een 2p. kamer
€ 132
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Op basis van kamer en ontbijt, incl. avondmaal dag 1.

Inbegrepen

Avondmaal dag 1 / bezoek Painted Hall / boottocht Greenwich – Westminster Bridge / bezoek Shard / bezoek Kensington Palace.

Niet inbegrepen

Middagmalen, avondmaal dag 2 en de tafeldranken.

Hotel****

Verblijf in Novotel London West. Dit 4-sterrenhotel is gelegen in Hammersmith. De metro bevindt zich op 5 minuten stappen van het hotel en je kunt je makkelijk naar het centrum verplaatsen. Alle moderne kamers zijn uitgerust met toilet, bad/douche, tv, gratis wifi, … ’s Morgens genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort

Munt

£

Troef

Véél bezoeken inbegrepen zoals: boottocht op de Thames, bezoek Painted Hall, de Shard én aan Kensington Palace. De uitstekende ligging van het hotel laat toe om ’s avonds op eigen houtje het Londense nachtleven te verkennen!

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.