3 dagen
Nieuw!
Citytrips

Amsterdam & Volendam

3-daagse combineert klassiek Amsterdam met minder bekende diamanten en boottocht naar Marken.

t/m

Amsterdam verleidt de toerist dag na dag met zijn prachtige gevels en grachten. In deze korte trip bij onze noorderburen laven we ons wandelend aan al het moois van deze wereldstad-dicht-bij-huis en tussendoor reizen we naar het bekende vissersdorpje Volendam. Van daaruit zetten we na een korte boottocht voet aan wal op het kleine maar charmante schiereiland Marken, met z’n kleurrijke, authentieke huisjes. Welkom erbij!

Amsterdam Volendam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam

Dag 1

Tielt - Amsterdam.

Vertrek in Tielt om 6u30. We starten onze reis aan de Albert Cuypmarkt met het beeld van André Hazes en de gezellige sfeer. Van hieruit trekken we naar het Museumplein : Rijksmuseum, Van Gogh, Stedelijk Museum en Moco. Na de vrije lunch wandelen we verder de binnenstad in via het Leidseplein om uit te komen aan de grachtengordel. We kiezen voor de kant van het Rembrandtplein, Blauwe en Magere Brug, Waterlooplein en de Waag. Ook de bloemenmarkt, de Wallen, Chinatown, de Dam, het Koninklijk Paleis en de omgeving van het Centraal Station brengen we een bezoekje. Vervolgens check-in in ons hotel en een vrij diner in de omgeving, waar veel restaurants te vinden zijn.

Dag 2

Amsterdam - Volendam.

Als je in Amsterdam bent, ligt Volendam je bij wijze van spreken aan je voeten. Na een autocarrit van een halfuur is onze eerste halte het Volendams Museum, waar je bijleert over de rijke historie en (visserij)folklore van het dorp. Je kunt er ook een huisje van sigarenbandjes bezoeken met het werk van een vroegere monnik, die van 11 miljoen sigarenbandjes fraaie mozaïeken maakte. Vervolgens maken we een rustige wandeling in het haventje en nodigen cafés, restaurantjes en hun terrasjes uit tot een vrije lunch en souvenirwinkeltjes tot het nodige gesnuister. Na de middag schepen we in voor een boottocht naar het schiereiland Marken, in de 13de eeuw door een storm van het vasteland gescheiden, maar met z’n kleine houten huisjes oogt het ‘eilanddorpje’ nog altijd heel authentiek. We verkennen Marken ook wandelend, nemen de boot terug naar Volendam en vervolgens brengt de autocar ons terug naar het hotel in Amsterdam. Opnieuw vrij diner in de hotelbuurt.

Dag 3

Amsterdam - Tielt.

Na het ontbijtbuffet brengt de autocar ons tot aan de Plantagebuurt met de dierentuin Artis en de botanische tuin. Stoppen doen we echter bij het Verzetsmuseum. Het vernieuwde museum vertelt ons in woord en beeld over de verzetsdaden tegen de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierna wandelen we via het NEMO en de Calatravabrug. Na een vrije lunch en wat vrije tijd sluiten we onze 3-daagse Amsterdam in stijl af met een bezoek aan de diamantslijperij van Royal Coster Diamonds, waar we alles te weten komen over de belangrijke 4 C’s: Carat (karaat), Colour (kleur), Clarity (helderheid) en de Cut (slijpvorm). Van daaruit terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u.

Prijs per persoon
€ 365
in een 2p. kamer
€ 85
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Bezoeken Volendams Museum, boottocht Volendam-Marken-Volendam, Verzetsmuseum en Royal Coster Diamonds.

Niet inbegrepen

Middag- en avondmalen.

Hotel ***

We kozen voor het hippe 3-sterrendesignhotel Motel One Amsterdam, gelegen aan het RAI. Alle kamers zijn uitgerust met douche, toilet, tv, telefoon en er is wifi op de kamers. Het hotel ligt vlakbij de metrohalte Amsterdam RAI en een tramlijn zodat je ’s avonds makkelijk op eigen houtje terug naar het centrum kunt reizen.

Wandelniveau 2

Met ‘wandelaartjes’ geven we vanaf nu telkens aan of er al dan niet veel of weinig dient te worden gestapt tijdens de reizen. Uiteraard blijven we een rustig tempo hanteren dat iedereen meester kan. We streven er ook nog altijd naar om, naast onze vertrouwde autocars, geregeld alternatieve vervoersmiddelen (o.a. boottochten en treinritjes) in onze excursieprogramma’s te integreren. Deze reis heeft wandelniveau 2. Dit betekent dat er wandelmomenten zijn, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.